אלכוהול ולחץ חברתי

7 תגובות, 597 צפיות

[SIZE=6]אלכוהול ולחץ חברתי
[/SIZE]

[Image: 725.jpg]

[Image: jvtmt0zhlyze.png]
ידוע שבני נוער שמוקפים באנשים שצורכים אלכוהול בדרך כלל
ישתו גם הם.
זה בדרך כלל קורה מתוך הסיבות הבאות:

* רצון להיות שווים
* לרצות את החברים
* לנסות ליצור רושם של אחד שזורם
* שעמום
* בדיקת גבולות
ועוד...

אלכוהול נהיה דבר לגיטימי בכל מפגש של בני נוער,
עד כדי כך שבדרך כלל יופעל לחץ כלפי זה שלא רוצה לשתות כמו כל שאר החברים שלו.
התופעה הזו הפכה לאלימה,
זה מתחיל בזה שיורדים על הנער שלא רוצה לשתות,
ומגיע לזה שמרחיקים אותו לגמרי ולא מדברים איתו יותר כי הוא ''לא שווה''.
אלה שמפעילים לחץ על חבריהם הם בדרך כלל ילדים שנחשבים חזקים מבחינה חברתית,
ואלה שנפגעים מהלחץ שמפעילים עליהם הם הילדים החלשים יותר שנכנעים (למרות
שלא מעוניינים בכך) מתוך רצון להיות חלק מהקבוצה.
הילדים החלשים יוותרו על העקרונות והרצונות שלהם ויכנעו ללחץ
שחבריהם מפעילים עליהם.

דיון קצרצר:

מה אתם חושבים על התופעה הזו של אלכוהול במפגשים חברתיים?
הייתם מעורבים פעם בסיטואציה כזו של לחץ חברתי?

~ דיון פתוח ~
אני אישית גר בקיבוץ עם סביבה חברתית גבוהה, רוב האנשים הסובבים אותי מעשנים ושותים, אפילו דברים קצת יותר קיצוניים.
אני בוחר לא להיגרר לזה ואף פעם לחץ חברתי לא משפיע עליי, למרות שרוב היום אני איתם וחלק מהם בלי לעשן או לשתות.
[SIZE=16][SIZE=2]דיון קצרצר:

מה אתם חושבים על התופעה הזו של אלכוהול במפגשים חברתיים? אני חושב שאפשר לשתות , יש כאלה שבאמת אוהבים אבל לא
עד רמה כזאת מוגזמת, אני חושב שאפשר לשתות במימון נכון וכמובן בגיל נכון.
הייתם מעורבים פעם בסיטואציה כזו של לחץ חברתי? כן , האמת שאני לא הייתי בלחץ הזה אלא חבר שלי.

[/SIZE][/SIZE]
[Image: 9949544.png]
הראל ~ מפקח המשגיחים.

מה אתם חושבים על התופעה הזו של אלכוהול במפגשים חברתיים? סבבה
הייתם מעורבים פעם בסיטואציה כזו של לחץ חברתי? לא לוחצים עלי אני עושה מה שאני רק אוהבת כמו השיר : תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב ..

--------------- מי איתי ? אני איתי עם עצמי מה שנקרא ואני בטוחה שעוד הרבה דיון נעים :party::yes::Heart::Heart:BlushBlushBlush
יובל אאאאאאא כתב:
מה אתם חושבים על התופעה הזו של אלכוהול במפגשים חברתיים? סבבה
הייתם מעורבים פעם בסיטואציה כזו של לחץ חברתי? לא לוחצים עלי אני עושה מה שאני רק אוהבת כמו השיר : תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב ..

--------------- מי איתי ? אני איתי עם עצמי מה שנקרא ואני בטוחה שעוד הרבה דיון נעים :party::yes::Heart::Heart:BlushBlushBlush

החלק האחרון בתגובה שלך חסר פואנטה, פוגעני ולא מתאים.
תשמרי על הדיבור שלך יובל
מה אתם חושבים על התופעה הזו של אלכוהול במפגשים חברתיים? זה תלוי בילדים, יש ילדים שוואלה יודעים לשתות וזה והם נהנים עם עצמם, לא עושים בלגן וכאלה. זה מיומנות נרכשת בתכל'ס, לוקח זמן עד שאתה יודע כמה הכי מתאים לך לשתות. אבל יש ילדים שבאמת לא יכול להעביר ישיבה עם אלכוהול בלי שיזמינו להם ניידות ומה אני אגיד, חבל. הם הורסים גם לאחרים וגם לעצמם.
הייתם מעורבים פעם בסיטואציה כזו של לחץ חברתי? זה כבר לא עניין של לחץ חברתי כמו פעם לדעתי, כל נער נחשף לזה כל כך מוקדם שזה בעיקר בא מתוך סקרנות ואחר כך רצון להתמסטל ולהשתכר. אני שתיתי פעם ראשונה עם חברים ביום הולדת 15 שלי וזה בא בעיקר מתוך סקרנות, אבל חייב להודות שגם חשבתי על זה שכנראה שכולם יעשו ככה ביום הולדת שלהם אז גם אני צריך לגלוש על הגל. זה תלוי מאוד
[Image: 200.webp#22-grid1]
מה אתם חושבים על התופעה של האלכוהול? אני חושב שאפשר לשתות אלכוהול אבל לא במינון מוגזם, קצת אלכוהול לא מזיק לאף אחד כל עוד לא מגזימים
הייתם מעורבים בלחץ חברתי? כן, הייתי מעורב בלחץ חברתי לשתות וגם לעשן ואכן עישנתי
[Image: zbnf2tytmlky.png]
מה אתם חושבים על התופעה של האלכוהול? לדעתי זה בסדר כל עוד לא מגזימים עם זה.
הייתם מעורבים בלחץ חברתי? לא ממש, הרבה פעמים ישבתי עם חברים ששתו ועישנו, והם הציעו לי הרבה פעמים לנסות גם, אבל הם יודעים שאני לא בקטע של זה אז הם לא לוחצים עלי.