[B]העתיד: בשר עשוי מחיות אמיתיות - שדווקא לא מתו בשביל זה[/B]
[video=youtube_share;RX_x3gyrNFw]https://youtu.be/RX_x3gyrNFw[/video]
מרבית חיות המשק גדלות בתנאים לא הולמים וסובלות מאוד בדרך אל הצלחת שלנו
(אם הן לא מתות בשביל זה).
אבל אולי זה לא צריך להיות ככה? פיתוחים חדשים יאפשרו לנו לאכול בשר אמיתי לגמרי העשוי מחיות -
מבלי שחיה אחת תקריב את חייה בשביל זה.
כך זה עובד:
בשנת 2013, פרופסור מארק פוסט מהולנד הציג את ההמבורגר הראשון שנוצר במעבדה.
ההמבורגר היה מבשר אמיתי רק שנלקח מפרה שלא מתה עבורו.
הפרופסור מארק פוסט לקח דגימה משריר של פרה חיה והפיק מהדגימה תאים אותם
הוא גידל במצע שכלל חומרי מזון והורמונים.
כתוצאה מכך, התאים התחלקו ותהרבו ולאחר שעברו תהליכים נוספים כמו גם התפתחו לסיבי שריר
הוא חתך אותם לרצועות שמהן הכין את ההמבורגר.
לבשר מסוג זה קוראים ''בשר מתורבת''- משום שמקורו בתרבית תאים.
משקלה של הקציצה הסופית היה 140 גרם והיא עלתה 325 אלף דולר. היא הייתה אפרורית
ומעט סיבית (משום שכולה עשוי משריר) אולם הפרופסור שדרג אותה באמצעות הוספה של חמאה,
סלק, מלח ופירורי לחם.
קישור לכתבה המלאה
[video=youtube_share;RX_x3gyrNFw]https://youtu.be/RX_x3gyrNFw[/video]
מרבית חיות המשק גדלות בתנאים לא הולמים וסובלות מאוד בדרך אל הצלחת שלנו
(אם הן לא מתות בשביל זה).
אבל אולי זה לא צריך להיות ככה? פיתוחים חדשים יאפשרו לנו לאכול בשר אמיתי לגמרי העשוי מחיות -
מבלי שחיה אחת תקריב את חייה בשביל זה.
כך זה עובד:
בשנת 2013, פרופסור מארק פוסט מהולנד הציג את ההמבורגר הראשון שנוצר במעבדה.
ההמבורגר היה מבשר אמיתי רק שנלקח מפרה שלא מתה עבורו.
הפרופסור מארק פוסט לקח דגימה משריר של פרה חיה והפיק מהדגימה תאים אותם
הוא גידל במצע שכלל חומרי מזון והורמונים.
כתוצאה מכך, התאים התחלקו ותהרבו ולאחר שעברו תהליכים נוספים כמו גם התפתחו לסיבי שריר
הוא חתך אותם לרצועות שמהן הכין את ההמבורגר.
לבשר מסוג זה קוראים ''בשר מתורבת''- משום שמקורו בתרבית תאים.
משקלה של הקציצה הסופית היה 140 גרם והיא עלתה 325 אלף דולר. היא הייתה אפרורית
ומעט סיבית (משום שכולה עשוי משריר) אולם הפרופסור שדרג אותה באמצעות הוספה של חמאה,
סלק, מלח ופירורי לחם.
קישור לכתבה המלאה