המחאה נגד תרבות האונס

4 תגובות, 203 צפיות

[Image: Am1b1nX.png]

כאלף אנשים (גם נשים וגם גברים) השתתפו אתמול בצעדה הפרובוקטיבית ברחבי תל אביב שמטרתה למחות נגד תרבות האונס
ועל האשמת הקורבן- נשים.
אל הצעדה מגיעות נשים בלבוש מינימלי מאוד- חלקן עם גופיות קצרות, חלקן בבגדי ים ואפילו היו כאלו שהיו ללא חלק עליון כלל
בכדי להדגיש את העובדה שהן לא אשמות במה שנעשה- הלבוש שלהן לא מזמין לאונס אלא האשמה היא של האנס.
הן מחזיקות בשלטים עם משפטים כמו :

* ''טיפים למניעת אונס: אל תאנוס''

* ''אין לי במה להתבייש, לפדופיל שאנס אותי יש''

* ''אם הייתי מתלבשת לא היית מקשיב לי''

* ואף היה אב שהחזיק בשלט עליו היה כתוב ''רוצה לגדל בנות בעולם בטוח''.

אחת ממובילות הצעדה, ברכה ורד, אמרה:
ציטוט:''כל פרסום על אונס ותקיפה מינית גורר מאות תגובות שמאשימות את הנפגעת
וברירת המחדל היא שמדובר בתלונות שווא. האשמת הקורבן זו תפיסה שקרית ושיא של אכזריות כלפי נשים שהותקפו.
ממש עכשיו, סביב פרשת האונס הקבוצתי בהרצליה, עורכי הדין של הנאשמים נוקטים באסטרטגיה של האשמת הקורבן תוך שהם מציינים
כלפי הנפגעת כי היא 'מעלה תמונות חושפניות' לפייסבוק, כאילו שזה אישור לאנוס.
אין אף עבירה אחרת שבה שופטים ככה את הקורבנות. אנחנו דורשות ופועלות כדי להביא לשינוי יסודי המציאות עבור נשים.
נשים יכולות ללבוש מה שהן רוצות, להתנהג איך שהן רוצות בלי שיגנו אותן ובכל רגע נתון יש להן זכות לומר 'לא' ושיתייחסו אליהן בכבוד''.

[Image: images?q=tbn:ANd9GcR0Z-Dz4y5yQ7NKy6IeuOr...2gK6gt2RTW]

המטרה של הצעדה היא כמובן חיונית, אך האם הדרך הפרובוקטיבית בה היא נעשית הכרחית?
דיון פורה
:yes:

אני חושב שבנות לא צריכות לפחד שמישהו יתקוף אותן בגלל הלבוש אבל ללכת ברחוב ערומות ולצעוק לא יעצור או יצמצם את ההטרדות
[Image: tumblr_static_tumblr_static_59f45xorr7wo...cg_640.gif]
לדעתי נשים לא צריכות להאנס או שיטרידו אותם בגלל מה שהן לובשות.
הצעדה מעלה המודעות ומראה שצריך שינוי
Kisses
A-

[Image: giphy.gif]

היה ניתן להביע את המחאה בדרך קצת יותר חינוכית ויפה, ולא בללכת בעירום ברחוב, זה רק יעורר עוד פרובוקציות.
[Image: giphy.gif]
בברכה,דניאל - מנהל תחום מוזיקה, כתב בעיתון ומשגיח בכוכב שלנו.
Daniel כתב:היה ניתן להביע את המחאה בדרך קצת יותר חינוכית ויפה, ולא בללכת בעירום ברחוב, זה רק יעורר עוד פרובוקציות.

מסכים