יהדות ודת

6 תגובות, 517 צפיות

האם דת היא תכונה שמוטבעת בגנים שלנו? האם אלוהים באמת ימות מתישהו?
"זה אינסטינקט שיש כמעט לכל בעלי החיים... לא ראיתי הסבר כל כך טוב לתופעה הזאת עדיין".
אם אלוהים ברא את היום *ביום הרביעי*, איך היו ימים עד אז?
אם אלוהים ברא הכל, אז מי ברא את אלוהים?
כנראה שמי שרואה היום את הנושא הזה, פחות קשור לדת (כי הוא לא שומר), אני רוצה לשמוע את דעתכם בנושא הדת.
אשמח לתשובות מפורטות Smile דיון מהנה ופורה !
לדעתי דת היא לא דבר שהוא שעובד בגנטיקה הוא בא מחינוך בלבד, בכל הדתות האלוהים נחשב כמשהו שאינו יכול למות לעולם.
בנוגע לאינסטינקט של חיות; אני אישית עדיין לא ראיתי חייה לוקחת סידור ומתחילה להתפלל.
על פי התורה היהודית כתוב שאלוהים ברא את האור פעמיים אחד שביום הראשון אלוהים ברא את האור והחושך, והיה אפשר להבדיל אז בין האור לחושך (בוקר ולילה) וביום הרביעי כתוב שהאלוהים ברא מאורות ברקיע להבדיל בין היום לבין הלילה (שמש ירח וכוכבים).
חז"ל מפרשים שהיה אור קדום ואלוהים סידר אותו עד שהביא את השמש והירח.

את הדת היהודית אני מכיר ממש טוב. אבל, אני אישית חושב שדת זה דבר נחמד להאמין בו, כל עוד היא לא פוגעת באנשים או בכל דבר אחר.
וגם שאם אני עושה משהו שזה מפריע לדת של מישהו אחר ולכן אסור לי לעשות את זה יותר אז דת תהפוך למשהו שמפריע לי.
לצערי כל הדתות הקיימות עכשיו עושות בדיוק את הדברים האלה ואפילו גרוע יותר.
[Image: FuUFDCe51pDKo.webp]
Ransaymour כתב:לדעתי דת היא לא דבר שהוא שעובד בגנטיקה הוא בא מחינוך בלבד, בכל הדתות האלוהים נחשב כמשהו שאינו יכול למות לעולם.
בנוגע לאינסטינקט של חיות; אני אישית עדיין לא ראיתי חייה לוקחת סידור ומתחילה להתפלל.
על פי התורה היהודית כתוב שאלוהים ברא את האור פעמיים אחד שביום הראשון אלוהים ברא את האור והחושך, והיה אפשר להבדיל אז בין האור לחושך (בוקר ולילה) וביום הרביעי כתוב שהאלוהים ברא מאורות ברקיע להבדיל בין היום לבין הלילה (שמש ירח וכוכבים).
חז"ל מפרשים שהיה אור קדום ואלוהים סידר אותו עד שהביא את השמש והירח.

את הדת היהודית אני מכיר ממש טוב. אבל, אני אישית חושב שדת זה דבר נחמד להאמין בו, כל עוד היא לא פוגעת באנשים או בכל דבר אחר.
וגם שאם אני עושה משהו שזה מפריע לדת של מישהו אחר ולכן אסור לי לעשות את זה יותר אז דת תהפוך למשהו שמפריע לי.
לצערי כל הדתות הקיימות עכשיו עושות בדיוק את הדברים האלה ואפילו גרוע יותר.

אהבתי:yes:Smile.
אני אתייחס לנושא של האמונה בה',
אני אישית לא מאמינה והרבה פעמים (כמו כולם אני מניחה) חשבתי על כל מיני סיטואציות למשל
השואה או כל דבר שקורה בעולם שלנו - ''אם ה' קיים איך הוא נותן לזה לקרות?''.
אם תשאל אנשים שקרובים לדת הם יתנו לך מיליון ואחת סיבות שמצדיקות את המעשים
האלו, שאני לא רואה אותן כנכונות.
אני חושבת שאמונה בה' היא איזשהו צורך (שסך הכל הוא טבעי) להסתמך על דבר מסוים
במחשבה שהוא יעניק לו דברים טובים, לאנשים דתיים למשל, האמונה נותנת תקווה.
אני מאוד מאמינה במשפט ''איש איש באמונתו יחיה'', ומכבדת כל אחד לא משנה אם הוא מאמין או לא-
עד שזה מגיע לקיצוניות הזאת שאפשר לראות גם עכשיו.

כ''ה על הדיון! Wink
לדעתי אין אלוהים דיון נעים
לדעתי דת זה דבר שהוא סבבה לגמרי כל עוד אנשים לא כופים עליך את האמונות שלהם, כמו שלא מעט דתיים קיצוניים עושים(מכל הדתות).
אני כן מאמינה באלוהים אבל לא הכי בקטע דתי.
ואני לא חושבת שזה אינסטינקט שיש לכל בעלי החיים,כי לא ראיתי עוד בעלי חיים חוץ מבני האדם שבונים מקדשים, מתפללים וכו'.
דיון מפולפל הולך להיות כאן.
בכל מקרה, לא אפרט רבות. אני אתאיסט שנוטה לאנטי-תאיזם בקצת, בגלל שאני חושב שהדת הביאה הרבה יותר דברים רעים לעולם ופחות טובים. כמו כן, ניתן להבין את רוב הדברים אשר הדת אומרת אפשר להבין כהיגיון ואנושיות, ולכן אין צורך להאחז בדת כמשהו נכון.
[Image: giphy.gif]
בברכה,דניאל - מנהל תחום מוזיקה, כתב בעיתון ומשגיח בכוכב שלנו.