מה זה בעצם מוות קליני ?

2 תגובות, 370 צפיות

מוות קליני

[Image: 290px-Death-3.jpg]

קיימות מספר עדויות של אנשים על כך שעברו מוות קליני.
רובם מתארים שביל \ מנהרה, אור לבן גדול שמושך אותם
מפגש עם אנשים קרובים להם שנפטרו, בית דין ואפילו ראו את גופם
ואת כל הנעשה מלמעלה.

חלק מסיפורו של נער בן 15 שחווה מוות קליני:
[SIZE=3]
''
הגעתי לתוך אולם ענק ועצום. ראיתי שם אנשים לבושים יפה. אני הייתי לבוש ברישול ועם דם.
כל האנשים באו לקראתי בשמחה ומחאו לי כפיים. סבא שלי שמח שאני שם ולחץ לי את היד.
ראיתי שם גם את סבתא של אימא שלי. ראיתי הרבה אנשים שמתו, שאת חלקם אני מכיר.
לנשמה אין איברים. היא מעין רוח בצבע צהוב-לבן.
אתה יודע מי זה, שומע את קולו, יכול לדבר איתו, יודע כל מה שעשה בחייו והיכן הוא נמצא.
נכנסתי פנימה ושם הייתה במה גבוהה מאוד שעליה היו שלושה אורות - אור אמצעי גבוה,
ומימיני ומשמאלי היו אורות קטנים. האורות העידו עלי. הימני אמר את הדברים הרעים
שעשיתי והשמאלי את הטובים. היה שם בית דין, ושני דיינים,
פתאום נהייתה דממה בחדר.
למעלה אין מושג של זמן.
הרגשתי כאילו הייתי למעלה כמה שנים וכשחזרתי לארץ התברר לי שזה ארך בסך-הכל רבע שעה.
למעלה אמרו לי שאחרי שלוש שעות מוות כבר לא ניתן לחזור.
ראיתי המון נשמות מסתובבות ביקום. אין להן איברים.
אתה יודע עליהן הכל ויכול לתקשר איתן.
הראו לי את סרט חיי באלפית שנייה מהיום שנולדתי. האור התחיל להגיד כל דבר הכי קטן שעשיתי בכל שנייה מחיי.
למה עשית עבירה כזו ולמה עשית עבירה כזו. כולם הסתכלו עלי.
חשתי מבוכה ובושה שאי-אפשר להסביר.
אחרי כן הגיע הקול הטוב שאמר את הדברים הטובים שעשיתי.
על כל דבר קטן הרגשתי הרגשה עילאית. כל מצווה קטנה הופכת עולמות.
כאשר הוקראו העוונות צעקו לי רשע-רשע, וכאשר המצוות צעקו לי צדיק-צדיק.
ככל שהאור התגבר השכר שלי היה גדול יותר.
בעבירות היו מלאכי חבלה - אנשים נמוכים לבושי שחור עם זקנים ארוכים מאוד ועיניים רושפות אש.
בכל פעם שהייתה עבירה הראו לי אש. לקחו אותי שני אנשים עם כנפיים. לא היו לי ידיים.
ראיתי מכל הכיוונים. באותו רגע ידעתי גם מה קורה עם הגוף שלי וכל מה שקורה בעולם,
אבל לא היה אכפת לי מזה.''

אז מה ההסבר המדעי למוות קליני?

מוות קליני הוא מצב שנמשך כמה דקות שבו הלב מפסיק לפעום וכתוצאה מכך לא מגיע
חמצן אל המוח.
בגלל שלא מגיע חמצן למוח, מאבדים את ההכרה והתקשורת העצבית מושבתת.
חוקרים מאוניברסיטת מישיגן שבארצות הברית החליטו לבדוק זאת בגופם של חולדות,
והם מצאו שלאחר שהלב מפסיק לפעום, ישנה פעילות מוחית מוגברת.
האותות החשמליים החזקים גורמים למוח לרמה גבוהה של עירנות
וכתוצאה מכך נוצרות הזיות.
ההזיות הן מה שאנשים שחוו מוות קליני מתארים-
אור גדול, מנהרה, בית דין, ועוד.
המחסור בחמצן במוח גורם לתאי העצב לראות באופן אקראי,
ונוצרת חויה של נקודת אור שמופיעה במרכז שדה הראייה.
ככל שהפעילות החשמלית גוברת, נקודת האור גדלה יותר ויותר ונוצרת אשליה
של התקרבות אל האור.

ולדיון,
שמעתם על עדויות של אנשים שחוו מוות קליני?
מה אתם חושבים על כך?

[/SIZE]
אני פעם לא הייתה לי עמדה לגבי מוות קליני, אבל אז הצטרף ילד חדש בשכבה וזה ולאט לאט התחלתי לשמוע עליו שהוא יודע לגרום לך לאבד הכרה ואפילו להיות במצב שגורם לך להיות קרוב למוות, ואתה מתעלף כולה ל2-3 שניות. בסוף קראו לי ואמרתי סבבה אני אנסה. בעיקרון צריך לנשום חזק חצי דקה ואז לקחת נשימה עמוקה ולא להוציא אותה ואז מניחים לך את הידיים על כל הגרון ולוחצים על העור קדימה ככה שהאוויר לא מצליח להתפזר לכל שאר הגוף ותוך שניות אתה מתעלף. עשיתי את זה בדיוק ככה, הוא התחיל למחוץ לי את הגרון וזה הדבר האחרון שזכרתי, פתאום התחלתי לראות תמונה אני קטן, אבא אמא סבא סבתא כשהם היו בריאים ובעיקרון את רוב המשפחה בבית הישן שלי והייתי בערך בן שנה שנתיים. אחר כך ראיתי את עצמי על הידיים של אבא שלי כשהוא לקח אותי לגן פעם ראשונה, וכל מיני זכרונות שלא זכרתי (כי לא זוכרים כלום מתחת לגיל 4) והיה גם צלילי רקע כאלה והרגשתי כאילו אני במקום משמעותי והכל היה שונה ככה שאני לא יכול להסביר ופתאום אני מתעורר ורואה איזה 15 ילדים מעליי מנסים להעיר אותי וכולי עם כאבים חדים. מסתבר שבסוף לא התעלפתי כמו כולם, 2-3 שניות וקמתי. התעלפתי לפחות ל15 שניות והתחלתי להתפרפר עם הידיים ודפקתי את הראש ברצפה ודברים מהסוג הזה, וזה שעשה לי את זה אמר שזה פעם ראשונה שהוא ראה משהו כזה.
בקיצור משהו מוזר ואני לא אומר שזה נחשב מוות קליני בשלמותו אבל אני מאמין שזו הייתה טעימה מאיך שזה מרגיש באמת.. וממה שחוויתי זה באמת משהו מיוחד שלא שוכחים. אני לא יודע בדיוק למה זה קורה, יש אנשים שאומרים שהמוח מפריש חומרים שגורמים להזיות ויש אומרים שזה הנפש שעולה לעולם הבא, אבל מה שזה לא יהיה, כל אחד כשימות כנראה יראה את החיים שלו וכל אחד אני מאמין שיחווה משהו שונה - וזה כבר מוכח מדעית שכשהגוף מת הבן אדם כן רואה דברים כמו כל החיים שלו בדקה אחת ואת הדברים שהיו לו הכי חשובים.

דיון פורה!
[Image: 200.webp#22-grid1]
אביאל כתב:אני פעם לא הייתה לי עמדה לגבי מוות קליני, אבל אז הצטרף ילד חדש בשכבה וזה ולאט לאט התחלתי לשמוע עליו שהוא יודע לגרום לך לאבד הכרה ואפילו להיות במצב שגורם לך להיות קרוב למוות, ואתה מתעלף כולה ל2-3 שניות. בסוף קראו לי ואמרתי סבבה אני אנסה. בעיקרון צריך לנשום חזק חצי דקה ואז לקחת נשימה עמוקה ולא להוציא אותה ואז מניחים לך את הידיים על כל הגרון ולוחצים על העור קדימה ככה שהאוויר לא מצליח להתפזר לכל שאר הגוף ותוך שניות אתה מתעלף. עשיתי את זה בדיוק ככה, הוא התחיל למחוץ לי את הגרון וזה הדבר האחרון שזכרתי, פתאום התחלתי לראות תמונה אני קטן, אבא אמא סבא סבתא כשהם היו בריאים ובעיקרון את רוב המשפחה בבית הישן שלי והייתי בערך בן שנה שנתיים. אחר כך ראיתי את עצמי על הידיים של אבא שלי כשהוא לקח אותי לגן פעם ראשונה, וכל מיני זכרונות שלא זכרתי (כי לא זוכרים כלום מתחת לגיל 4) והיה גם צלילי רקע כאלה והרגשתי כאילו אני במקום משמעותי והכל היה שונה ככה שאני לא יכול להסביר ופתאום אני מתעורר ורואה איזה 15 ילדים מעליי מנסים להעיר אותי וכולי עם כאבים חדים. מסתבר שבסוף לא התעלפתי כמו כולם, 2-3 שניות וקמתי. התעלפתי לפחות ל15 שניות והתחלתי להתפרפר עם הידיים ודפקתי את הראש ברצפה ודברים מהסוג הזה, וזה שעשה לי את זה אמר שזה פעם ראשונה שהוא ראה משהו כזה.
בקיצור משהו מוזר ואני לא אומר שזה נחשב מוות קליני בשלמותו אבל אני מאמין שזו הייתה טעימה מאיך שזה מרגיש באמת.. וממה שחוויתי זה באמת משהו מיוחד שלא שוכחים. אני לא יודע בדיוק למה זה קורה, יש אנשים שאומרים שהמוח מפריש חומרים שגורמים להזיות ויש אומרים שזה הנפש שעולה לעולם הבא, אבל מה שזה לא יהיה, כל אחד כשימות כנראה יראה את החיים שלו וכל אחד אני מאמין שיחווה משהו שונה - וזה כבר מוכח מדעית שכשהגוף מת הבן אדם כן רואה דברים כמו כל החיים שלו בדקה אחת ואת הדברים שהיו לו הכי חשובים.

דיון פורה!

ואו.. :-o
נשמע מעניין מאוד.