מוס שוקולד
אין כמו מוס שוקולד קר ונמוך בפה בשביל יום קייצי חם או בשביל סתם פינוק לאחר ארוחה טובה. את המוס שוקולד הזה הכנתי והייתי מאוד מרוצה מהתוצאה, ולכן החלטתי לשתף אתכם. זה כלל לא מסובך ועניין של כמה דקות !
- 25 גרם סוכר
- 25 גרם חמאה, אם אתם רוצים פרווה אתם יכולים לוותר על זה
- 4 ביצים
- 150 גרם שוקולד מריר [אם אתם רוצים מתוק יותר, תחליפו בשוקולד חלב]
- תבניות מאפינס מאלומיניום בגודל בינוני, אפשר להשיג בכל חנות, אני קניתי חבילה של 50 ב-7-8 שקל.
אופן ההכנה :
1. תשברו את השוקולד לקוביות, ותמיסו אותו במיקרוגל עם החמאה.
2. תפרידו את החלמון והחלבון בביצה. בקערה נפרדת, ערבבו את החלמון עם הסוכר עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
3. הוסיפו את תערובת הביצה והסוכר לשוקולד, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה ושימו במקפיא לכמה דקות, כדי שייתקרר לחלוטין. חשוב מאוד !
4. בנתיים, קחו את החלבון והוסיפו קורט מלח, תקציפו במיקסר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת לבנה בועתית.
5. תערבבו ביחד עם התערובת של השוקולד עד לקבלת מרקם אחיד. העבירו לתבניות האלומיניום ושימו במקרר למשך כל הלילה.
6. בתאבון !
#דיון
1. אוהבים מוס שוקולד ?
2. איך המתכון ?
3. הערות/הארות ?
1. אוהבים מוס שוקולד ?
2. איך המתכון ?
3. הערות/הארות ?