פרויקט מחויבות אישית - כן או לא?

7 תגובות, 271 צפיות

פרויקט מחויבות אישית - כן או לא?

[SIZE=2]בנושא המחויבות אישית יש הרבה דעות חלוקות,
אבל כולם מסכימים שהמטרה שלה- לתרום לחברה, היא חיובית.
משרד החינוך קבע שתלמידי התיכון מחוייבים להתנדב לטובת הציבור במשך 180 שעות אחרת לא
יהיו זכאים לתעודת בגרות.

[/SIZE]
יש תחושה שהמטרה של המחויבות אישית מתפספסת:
[SIZE=2]
התיכוניסטים
[/SIZE]
מגיעים ממורמרים ועצובים למקום שבו הם מתנדבים נטו כדי לצבור שעות לתעודת
[SIZE=2]הבגרות. יש גם כאלו שמחליטים להסתכן ומזייפים חתימות וכך בית הספר לא יודע שלא ביצעו את
שעות המחויבות האישית.
תלמידים רבים חושבים כי הרצון לתרום ולהתנדב צריכה להיות מרצון, ולא כתנאי של משרד החינוך.
הם מציינים גם שנמצאים בתקופה בה כל מה שעושים הוא ללמוד כדי לקבל ציונים טובים,
ובמקום שיהיה להם את הזמן הזה הוא נלקח למען פרויקט המחויבות האישית.

[SIZE=3]
לדיון, מה דעתכם על הפרויקט?
חיוני או מיותר?

[/SIZE][/SIZE]
מיותר.
אנחנו עושים את זה מתוך הכרח.
מיותר לנדב אנשים מבלי שהם יאהבו את זה.
~Oxygen~
[Image: tenor.gif]
אני חושבת שזה טוב שבני נוער יתנדבו, אבל כל העניין מתפספס כשמכריחים אותנו לעשות את זה. במקום לעשות את העניין של ההתנדבות כחובה, היו יכולים לעשות לנו הרבה הרצאות בנושא ולחשוף אותנו לכך, כדי שנרצה לעשות את זה בלי קשר לחובה כלשהי.
[Image: giphy.gif]
בתור אחד שמתנדב בבית ספר יסודי זה מיותר כי כולם רוצים רק לסיים עם זה ולא בגלל הרצון להתנדב
במשך כ-3 שנים עשיתי את הפרויקט הזה, והאמת? מיותר. עשיתי את שלי בספרייה, מה שלא נתן את ההרגשה של נתינה. אני חושבת שאלו המצאות נוספות כדי להכביד על עניין הקבלה לאונירבסטאות ברוב המקרים. ראיתי את הפרויקט הזה כבזבוז זמן, כאשר יכולתי לתת מעצמי במקום אחר. נגד...
גם ההרגשה שלי היא שהמטרה מתפספסת
הרוב עושים את זה בלי חשק בכלל וזה עצוב לדעתי שבכלל קוראים לזה "התנדבות"
כי התנדבות זה משהו שבן אדם עושה מרצונו
בעיקרון התלמידים מגיעים למקום ההתנדבות לא באמת הם רוצים אלא מתוך הכרחה כי הם יודעים שבלי השעות התנדבות האלה הם לא יקבלו תעודת בגרות וככה הם אוספים שעות התנדבות לכן אם באמת רוצים שתלמידים יתנדבו מרצונם שיעשו את זה בדרך אחרת, אפשר להעביר סדנאות ולהרצות ולהגיד למה כדאי להתנדב ולהראות את יתרונות ההתנדבות ככה באמת מי שירצה יבוא להתנדב מרצונו. צריך להתחשב בתלמידים ולא להכביד בשעות ההתנדבות כי בשנים האלו התלמידים מעבירים את רוב הזמן בלמידה למתכונות ולבגרויות ולכן זה המחויבות היא מיותרת וסתם מכבידה על אותם תלמידים.
לא אוהב את הרעיון הזה, התנדבתי במשך כ6 חודשים שלמים מידי שבוע כשעתיים בבית הספר היסודי שהייתי בו.
איבדו לי 10 שעות
הייתי צריך לעשות בפסח מהזמן האישי שלי התנדבות נוספת בסופר.
[Image: hibari_kyoya_by_ofekgr1-d9yx054.gif]