מסע ישראלי

3 תגובות, 317 צפיות

מסע ישראלי הוא טיול של כ5-6 ימים, שבמסגרתו מדי שנה תלמידי כיתות י"א מכל רחבי הארץ יוצאים.
עושים חלוקה לקבוצות, זאת אומרת שזה לא טיול רגיל שבו כל הכיתה ביחד, אלא מערבבים את השכבה ויוצרים קבוצות חדשות למטרת גיבוש השכבה.
כל יום במסע מתחלק לנושאים: היום הראשון אני ועצמי, היום השני אני והקבוצה, היום השלישי אני והקהילה, היום הרביעי אני והעם בארץ, היום החמישי אני והמדינה, והיום השישי אני והיהדות.
כל יום טיילנו במקום אחר, ניסינו להבין איפה אנחנו באמת נמצאים ולמה זה כל כך חשוב לנו.
הנושא המרכזי במסע זה הישיבה במעגל וההקשבה לכל אחד מחברי הקבוצה שיושבים לפניכם, ללמוד דברים חדשים מאנשים ולהפנים.
אתמול בלילה חזרתי מהמסע, כל כך מבואסת שזה נגמר אבל כל כך שמחה שיצא לי לעבור את המסע המדהים הזה ולהכיר ולגלות אנשים חדשים שמעולם לא חשבתי שהם כאלה!
ההבדל בין המסע לבין סתם טיול שנתי רגיל, זה שבמסע מלמדים אותך קודם כל שדרך ארץ קדמה לתורה, הדבר החשוב הוא לדעת להקשיב לאחרים גם אם הדעות שלהם שונות משלך, מלמדים אותך להיות סבלני וסובלני כלפי אחרים, כבר אין לי מה להוסיף כי מי שלא חווה את החוויה המעצימה הזאת לא יכול להבין מה זה באמת מסע ישראלי.

[Image: 5400709.jpg]

[SIZE=4]ועכשיו לדיון:

מישהו כבר עבר מסע ישראלי? אם כן אשמח שתספרו חוויות מהמסע Smile
[/SIZE]
לא יצאתי למסע
יצאתי, והייתי בגרסה מקוצרת של 3 ימים.
אני זוכר שבמהלך הטיול הרגשתי נורא טוב עם הכיתה שלנו (אולי חוץ מבמקרה אחד שילד היה אנוכי והצהיר שהוא אנוכי ולא אכפת לו בכלל מאף אחד בכיתה, דבר שהוא גם לא מאוד נכון), ושהתגבשנו ושאנשים יאמצו את הבלי"צ הזה ולא יהיה יותר הערות ציניות בכיתה.
אבל זה לא שרד הרבה זמן והילד שדברתי עליו קודם רק נהיה יותר נורא בכמה חודשים אחרונים, ולכולם אכפת רק מעצמם.
אולי אם זה היה טיול של 6 ימים המצב היה הרבה יותר טוב בכיתה, אבל לדעתי ה3 ימים האלו פשוט לא היו מספיקים.
[Image: tumblr_nigufyWq5u1tcbchho4_250.gif] [Image: tumblr_nigufyWq5u1tcbchho3_250.gif]
תובל | 17 | משגיח | פאנדומיסט | סנילי | מוזר | שביעיסט
עוד לא היה לי מסע ישראלי, כנראה שיהיה לי שנה הבאה 3;
אני שמח שנהנת 3 >
[Image: 9949544.png]
הראל ~ מפקח המשגיחים.