Gal פורסם פברואר 4, 2017 פורסם פברואר 4, 2017 [align=center]מוות של אדם קרוב http://www.opticohen.co.il/uploads/articles_368229.jpg מוות של אדם היקר לנו הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, וכולנו נאלצים להתמודד מולו בדרך כזו או אחרת. כשזה קורה, אנחנו מרגישים כאילו לקחו מאיתנו בכוח משהו שהיה חשוב לליבנו, וכבר לא יחזור. חוויה כזאת מערערת אותנו ומשנה את כל המצב, אנחנו מרגישים צורך להירגע, לנסות לעכל את האובדן, ורק אחר כך להמשיך בשגרת חיינו- ההפסקה הזאת היא בעצם אבל. לאבל יש כמה שלבים: 1) הכחשה- בשעות ובימים הראשונים, הרבה אנשים מכחישים את העובדה שיקיריהם נפטר, הם יכולים להיראות ולהתנהג כאילו לא קרה כלום. התגובות האלה הן תגובות של הכחשה שבלעדיהן המצב הנפשי שלנו היה רע מאוד אם היינו קולטים ישר את משמעות האובדן. 2) כעס- בשלב זה יש חוסר השלמה עם המצב שמתבטא בעיקר בכעס- כלפי רופאים למשל, או כלפי אדם או מכונית במקרה ומדובר בתאונה. אנחנו מתחילים לפתח רגשות אשמה, חושבים שיכולנו למנוע את מצב המוות ואותו אדם היה נמצא לידנו. 3) דכאון- כמה שבועות אחרי האובדן אנחנו מתחילים להתגעגע לאדם שנפטר ולכאוב על מותו. הדכאון בא לידי ביטוי בבכי, הסתגרות, כאב רב, תחושה שאין חשק או צורך להמשיך בחיים בלי אותו הבן אדם. 4) השלמה עם המצב- אחרי כמה חודשים, או אפילו שנה אנחנו מגיעים למצב של השלמה וקבלה של המצב הקיים שנכפה עלינו. אנחנו חוזרים לשגרה היומיומית שלנו: עבודה, חברה, משפחה ועוד. עם זאת, אנחנו לא מתעלמים מהאובדן, הקשר איתו הופך להיות בלתי נפרד מאיתנו. אז אחרי כל זה, איך מתמודדים בעצם עם האובדן? קודם כל, צריך לדעת ששום פעילות לא תפסיק את הכאב, אבל היא כן תעזור להסיח את דעתכם מעט ולגרום לכם להרגיש רגועים יותר. חשוב שתתנו לרגשות שלכם להתבטא- אם אתם רוצים לבכות, תבכו. תשתפו אנשים או חברים ברגשות שלכם, אנשים שמכירים אתכם טוב יכולים לעזור לכם, לעודד אתכם ולתמוך בכם. תנו לעצמם פסק זמן לעכל את מה שעובר עליכם כי זה לא קל. אל תרגישו אשמים. חייבים להבין ששום דבר לא יחזיר את הבן אדם שאיבדנו, ולכן אנחנו חייבים להמשיך בחיינו ולאט לאט לחזור לשגרה היומית שלנו. ולדיון, קרה לכם שאיבדתם אדם שהיה קרוב אליכם? איך התמודדתם עם זה? [/align] ציטוט
May פורסם פברואר 4, 2017 פורסם פברואר 4, 2017 תע"ה, אשכול מאוד מושקע וחשוב. למזלי, עוד לא איבדתי אדם קרוב אליי. ציטוט
BayoM8 פורסם פברואר 4, 2017 פורסם פברואר 4, 2017 רק מהצד של אמא שלי, איבדתי סבתא (לפני שנה) ודוד, אח של אמא שלי (נפטר מסרטן). אשכול מושקע מאוד ! כל הכבוד :) ציטוט
oldCityGuy פורסם פברואר 4, 2017 פורסם פברואר 4, 2017 אני איבדתי את סבא שלי לפני חודש....אבל לא ממש קרה לי אף אחד מהשלבים האלה כי אני מזמן לא מרגיש עצב על אדם שמת אני יודע שהוא רוצה שאני ימשיך הלאה אז לא התאבלתי התנהגתי כרגיל. ציטוט http://up416.siz.co.il/up1/zbnf2tytmlky.png
דניאלוש פורסם פברואר 4, 2017 פורסם פברואר 4, 2017 אשכול מושקע מאוד ולא איבדתי אף אחד ציטוט http://up416.siz.co.il/up3/nndqjzmnmljz.png
TOMER פורסם אפריל 29, 2017 פורסם אפריל 29, 2017 קרה לי כמה פעמים. לא משנה מה עושים הכאב לא נעלם אבל עם הזמן פחות חושבים על זה ציטוט
iceCupa פורסם אפריל 30, 2017 פורסם אפריל 30, 2017 איבדתי את סבתא שלי >: ופשוט התעסקתי בדברים אחרים ועם הזמן פחות חשבתי על זה... אבל אני מניחה שאם זה היה אדם צמוד אליי כמו אמא הייתי מתמודדת עם זה יותר קשה. ציטוט ~Oxygen~
פוסטים מומלצים
הצטרף לשיחה
אתה יכול לפרסם עכשיו ולהירשם מאוחר יותר. אם יש לך חשבון, היכנס באמצעות חשבונך כעת כדי לפרסם פוסטים.