Gal פורסם אפריל 2, 2017 פורסם אפריל 2, 2017 [align=center]יום המודעות לאוטיזם 2.4.2017 2.4- יום המודעות לאוטיזם שנקבע על ידי האו''ם בשנת 2007 בכדי להעלות את המודעות הציבורית למצבם של אנשים אשר מתמודדים עם ההפרעה הזו וגיוס משאבים לערוך מחקרים, לקבל תרומות ולפרסם מידע ומאמרים. אז מה זה אוטיזם? - אוטיזם הוא שם לטווח רחב של בעיות התפתחות ולכן גם מכונה לרוב הפרעה על הספקטרום האוטיסטי. * אוטיזם היא לא בעיה נפשית אלא הפרעה נוירולוגית שמקורה במוח ובתקשורת בין תאי עצב. *בגלל הספקטרום הרחב, לא קיימים מס' אנשים שיש אצלהם את אותם התסמינים. מה שכן משותף לכל האנשים שנמצאים על הספקטרום הוא שהם מתפתחים בצורה שונה מאחרים- אצל ילד שלוקה באוטיזם המיומנויות השונות מתפתחות בצורה פחות מסונכרנת- למשל הוא יכול לפתח מיומנויות קוגנטיביות מהר יותר אך הכישורים החברתיים שלהם יהיו איטיים יותר ביחס לשל ילדים אחרים. * בדרך כלל אנשים עם הפרעה על הספקטרום האוטיסטי יעדיפו לשמור על שגרה קבועה- לבצע פעולות קבועות ולא לשנות את הפעילות היומיומית בצורה דרסטית. * למרות ההוכחות שבאוטיזם יש מרכיב גנטי, הגנטיקה מסבירה רק כ-25% ממקרי האוטיזם. * הרבה אנשים חושבים שלאוטיסטים אין רגשות- דבר שמן הסתם לא נכון. הם חשים אותם רגשות כמונו- שמחה, עצב, אהבה... אצל חלקם קיים קושי לבטא את הרגשות האלו אך הם כן מרגישים. מנתונים שפרסם משרד הרווחה לציון יום המודעות לאוטיזם עולה כי 80% מהאנשים עם אוטיזם הם זכרים. בנוסף, מס' האנשים המוכרים כאוטיסטים שילש את עצמו בעשור האחרון וכעת עומד על כ-17 אלף. לסיכום, יש הרבה דברים שונים בין האנשים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי לבינינו, אך בסופו של דבר כל אחד מהם הוא בעל רצונות, שאיפות הנאות ורצון לממש את היכולות שלו בדיוק כמונו ולכן עלינו לעזור להם ולאפשר להם את ההזדמנות לממש את עצמם. [/align] ציטוט
iceCupa פורסם אפריל 4, 2017 פורסם אפריל 4, 2017 אכן כך. אבל תמיד יהיו אנשים בעולם שימשיכו להתייחס אליהם ככלום. הם עדיין יגידו עליהם שאין להם רגשות, ועדיין יצחקו עליהם וינדו אותם בחברה. ציטוט ~Oxygen~
דניאלוש פורסם אפריל 4, 2017 פורסם אפריל 4, 2017 עדיין יחשבו שהם מוזרים ושהם להם רגשות ציטוט http://up416.siz.co.il/up3/nndqjzmnmljz.png
oldCityGuy פורסם אפריל 9, 2017 פורסם אפריל 9, 2017 זה יום מאוד חשוב ואני שמח שהוא קיים אוטיזם זה משהו שבני אדם רבים מתמודדים איתו והוא לא משהו לצחוק עליו...למרות שהמון ישראלים ממשיכים לעשות את זה (לי יש חבר שהוא על ספקטום של אוטיזם אז אני משתדל לא להגיד את המילה אוטיסט כקללה) ציטוט http://up416.siz.co.il/up1/zbnf2tytmlky.png
TOMER פורסם אפריל 29, 2017 פורסם אפריל 29, 2017 משמח אותי לדעת שיש יום כזה מכיוון שהרבה אנשים לא יודעים מה זה באמת אוטיזם תודה ציטוט
פוסטים מומלצים
הצטרף לשיחה
אתה יכול לפרסם עכשיו ולהירשם מאוחר יותר. אם יש לך חשבון, היכנס באמצעות חשבונך כעת כדי לפרסם פוסטים.