Jump to content

פוסטים מומלצים

פורסם

[align=center]אתם יודעים, ביסודי כל שנה ביום הורים אמרו לאמא שלי שאין לי ביטחון עצמי בכלל ואני כל פעם לא הסכמתי אבל זה לא העניין.

יש לי כמה עצות לתת לכם איך לשפר אצלכם ביטחון עצמי, אלו פתרונות שכל אחד יוכל לעשות אם ירצה בזאת (וכן, זה משהו שלי שאני בעצמי עברתי).

ככל שאתם אומרים לעצמכם עד כמה שאתם גרועים בדברים אתם עוד יותר מורידים לעצמכם את הביטחון.

יש הבדל בין לדעת שאתה גרוע במשהו לבין כל שנייה להגיד לעצמך את זה, "אתה גרוע אתה גרוע, אתה לא תצליח בכלום כי אתה גרוע בזה ובזה וגם בזה"

כל המשפטים האלה מורידים אתכם וככה אתם תסגרו יותר ויותר וגם תאבדו את המוטיבציה כך יותר מהר.

(המוטיבציה שלי פחותה לא בגלל זה, יש עוד סיבות)

אחרי שתפסיקו "לרדת" על עצמכם ותשתמשו בעצות הבאות זה יעזור לכם להרים טיפה את האף למעלה אבל לא ממש אחרת זו כבר התנשאות שהיא לא לעניין.

- בחדר שלכם או בכל מקום אחר שיש לכם מראה בבית (אבל שתהיה ארוכה, לא ממש עד הרצפה אבל לפחות שיראו מהראש עד המותניים)

שימו מוזיקה (באוזניות) ופשוט תדמיינו לעצמכם דברים, סתם כמו חלומות כאלה, למשל כוחות על וכד'.

וכל המשחקים האלה תעשו מול המראה, תדברו בכאילו, תשירו את המילים של השיר (אבל בלי קול, כן?), תרקדו ואת כל זה תעשו מול המראה.

פשוט צריך להסיר את הפחד כי הרי אף אחד לא רואה מה אתם עושים, זה משהו לעצמכם וכך אחרי איזשהו זמן (כל אחד ואורך הזמן שלו)

אתם תשימו לב לדברים הקטנים הטובים בכם, היופי למשל, עיניים יפות אבל זה תמיד יהיה משהו חיצוני שתאהבו בעצמכם כי זה המפתח לא לפחד או להתבייש בעצמכם בחברה.

מה שחשוב שיהיה לכם זו טיפת מודעות עצמית והכל יעבוד. (על מודעות עצמית אני אפרסם נושא שונה).

-

טיפוח דמות פנימית של חבר טוב אשר תמיד מקבל אותך ודואג לך

המשפט הזה לא אומר שתתחילו לדמיין לעצמכם חברים דמיוניים כי אתם כבר לא ילדים קטנים.

המשפט אומר שבתוך תוכך תתחיל לצמוח, ז"א שתשים דמות בתוך עצמך אשר דואגת ומדברת איתך.

עד כמה שזה ישמע מצחיק, המון אנשים מדברים עם עצמם בלב, ז"א שאני מביע דעה כזאת אבל מתווכח עם עצמי, מי שאני בפנים.

למשל לראות סרט, וקרה שם איזה משהו, למשל מישהו התנשק אז אני כזה מסתובב (יש שם קיר בתכלס) ומתחיל לדבר עם אני שבתוכי.

משהו כזה, אל תחשבו שאני איזה מפגר, אם תנסו זה באמת יעזור.

זה כמו שני דעות באותו בן אדם, חיובי ושלילי אבל בסוף תסכימו למשהו אחד.

-

לסגל לעצמך, באורך קבוע, יומיומי, להחמיא לעצמך ולמנות את מעלותייך.

אנו כ"כ מורגלים להפנות את תשומת הלב לחסרונות שלנו, לתכונות באופיינו שעלנו לשפר ולתקן.

כמו שגם אמרתי בתחילת הנושא, ככל שאתם מזניחים את עצמכם ו/אולי אפילו מקללים את עצמכם, כך אתם מורידים יותר את הדימוי העצמי.

תנסו באמת למצוא משהו חיצוני שטוב בכם ונראה לכם טוב כי אין מצב שכלום אלא אם כן מי שמסביבכם (הילדים בביה"ס וכד')

הורידו לכם את הביטחון העצמי בקריאה לכם בשמות גנאי וכו'.

בכ"מ, זה לא נכון, אתם עדיין חייבים למצוא משהו יפה (כמו עיניים, שיניים ישרות ולבנות, לפחות משהו)

ולהחמיא לעצמכם על זה.

-

סליחה פנימית

אשמה ופחד הם הרגשות המזיקים ביותר לאדם.

אשמה אחרי עונש ופחד מכלה את כוחות החיים באדם, אשמה יכולה לצוץ ביחס להורים, ילדים ובני זוג ובכללי לחברכם.

לכל אחד מאיתנו ישנם חרטות לגבי התנהגויות בעבר או בהווה שלא נחוו בצורה המוצלחת.

למשל הפאדיחות שעברתם בעבר או אפילו עברתם ממש לא מזמן, ועל זה צריך לנסות לשכוח כי תאמינו לי, מי שראה את זה יצחק אולי כמה ימים, מינימום שבוע ויפסיק כי לזמן יש כוח אבל זה לא רק העניין.

הבדיחה על מישהו נהרסת אחרי כמה ימים וכמובן שהשריטה בלב על האנשים שצחקו עליכם זה לנצח אבל זה לא אמור להפריע לכם כי אתם צריכים רק להפנים לעצמכם שהצחוקים יפסיקו והכל יהיה בסדר.

אבל העניין הוא לא רק על הפאדיחות כמובן, העניין יותר על דברים שעשיתם כמו למשל פגיעה במישהו מילולית או פיזית, מעשים שלא ממש מקובלים.

הדוגמא הכי טובה והכי טיפשית אבל קולעת זה למשל לזרוק זבל, לא בפח אלא על הסביבה.

אפילו שזה באמת נשמע טיפשי אבל זה עניין שבאמת יגרום לכם לרגשות אשמה כי אם ההורים לכם חינכו אתכם אז הם חינכו אתכם קודם כל לזרוק דברים בפח ולשמור על הסביבה סביבכם.

-

לחץ חברתי

הקטע שאתם חושבים שאם חברים שלכם עושים משהו אז גם אתם תעשו את זה ואז תהיו בחבורה שלהם ותתקבלו בחברה ה"מגניבה" שלהם.

אז אני אצער אתכם, מה אתם שמים בכלל ז*ן על מה שהם עושים?

השאלה שהכי נזכר לי כשאני אומר את זה זה: "אם החברים שלכם או הקבוצה יקפצו מהגג ואז יגידו גם לך לקפוץ, אתה גם תקפוץ?"

כאילו מה הקטע? אבל במציאות אם אתם נמצאים בתוך ה"לוע" של הקבוצה אתם תעשו את זה בלי לחשוב פעמיים כי זה "מגניב".

החברה מעשנים וכולם מתייחסים אליהם בכבוד ומפחדים מהם אז בטח שאני גם אעשן נו מה?

זה יעלה לי את הביטחון העצמי בטח אם אני אקח סמים כי הרי לא לוקחים הרבה ולהיות בעסקים ובקשרים עם האלה שמביאים לכם את כל החרא הזה זה בטח "מגניב",

אז אם אני אקלע לצרות, שיחה אחת והם מסדרים הכל.

אז לא, אולי אם זה תהיה קבוצה קטנה של מסכנים הם יבואו להראות את האומץ שאין להם אבל אם אלה אנשים נורמליים, למשל קבוצת פוטבול הם יברחו קיבינימט ומצידם שתמות, אבל אבל, העיקר שתתן כסף יאללה.

וככה עד סוף החיים, אז על איזה בלאט דימוי או ביטחון עצמי אנחנו מדברים?

צריכים עזרה בזה שיכניסו את הראש עם המוח הקטן שלכם לתוך האסלה שתתעוררו למציאות?

בקיצור, הלחץ החברתי גורם לי לרתוח מכעס כי כל אחד יכול להגיד "לא!" לכל הקבוצות האלה ואם אתם נכנסים לצרות איתם אז לכו לענף ספורט שיעזור לכם להתמודד (קרב מגע הכי טוב... לכו)

וכך תוכלו לעמוד על שלכם עד הסוף.

-

ענפי ספורט
[/align]

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: postbody][align=center]כל הענפי ספורט כמו אומניות לחימה מאוד יעזרו אבל גם משחקי כדור או אתלטיקה תעזור לכם להעלות את הדימוי העצמי והמוטיבציה.

בכל מקום שבו מתאמנים/ מתאבקים אתם תעלו את הביטחון וכך לא תפחדו מבריונים שגדולים ממכם וכך תוכלו להחזיר/ להגן על עצמכם.

באמת מאוד מומלץ גם כן כי בעיקר הבריונים נטפלים לחלשים ולאלה שהם רואים שהביטחון שלהם "מדושדש".

אז זהו, זה בכללי מה שיש לי להציע לכם, זה באמת עוזר, אז אם אתם יודעים שאתם לא מהאלה עם הביטחון העצמי הגבוה אז כדאי לכם לנסות לפחות אחת מהעצות שכאן.

(הכל כתוב על ידי (חוץ משני משפטים מצוטטים) והובא מניסיוני בחיים, מקווה שתשתמשו בזה למקרה הצורך)

תשמרו על עצמכם ואל תתנו לעצמכם להגיע למצבים כאלה (:[/align]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: genmed][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

http://www.interload.co.il/upload/2885455.gif

פורסם

אהבתי מאוד את האשכול ואת זה שנתת טיפים מניסיונך.

מעניין וכל הכבוד על ההשקעה! :]

פורסם
אהבתי את האשכול! כל הכבוד d:

[align=center]giphy.gif

3> Robyn Rihanna Fenty 3>

בברכה, אושר.

לכל שאלה/בעיה/חפירה אתם מוזמנים לשלוח ה"פ.

[/align]

הצטרף לשיחה

אתה יכול לפרסם עכשיו ולהירשם מאוחר יותר. אם יש לך חשבון, היכנס באמצעות חשבונך כעת כדי לפרסם פוסטים.

Guest
השב לנושא זה...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   נקה עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...