''הזמן דוחק והניצולים לצערנו עוזבים את עולמנו''

7 תגובות, 432 צפיות

''הזמן דוחק והניצולים לצערנו עוזבים את עולמנו''

על פי נתונים מ''מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל'' משנת 2016:
בארץ חיים כ-190 אלף ניצולים ובכל חודש כ-1,000 מהם הולכים לעולמם.
50% מניצולי השואה חיים בבדידות,
60% מוטרדים ממצבם הכלכלי,
מצבם של 50% מהם מוגדר רע,
שני שליש מתכם סובלים ממצוקה נפשית
וכ-43% חוששים שהשואה תחזור על עצמה שנית.

[Image: shoa_490&91;2&93;.jpg]

מבקר המדינה מתריע שהזמן הולך אוזל ובינתיים עשרות מיליונים שהוקצו לטובת הניצולים לא מומשו,
הבירוקרטיה מעכבת זכויות.
בזמן שניצולי השואה חיים בעוני משפיל, כספים רבים שהיו מיועדים אליהם כלל לא מנוצלים:
על אף החלטות הממשלה להרחיב את היקף שירותי הרווחה והחברה לניצולי השואה והתקציב
המיועד לכך, משרד הרווחה לא השלים את התוכנית ולא הביאה לאישור האוצר ולכן
הסכום שהממשלה הקצתה לשנים 2014-2015 (סכום של 60 מיליון שקלים)
כלל לא נוצל.
גם בשנת 2016, נוצלו רק כ-4.3 מיליון ש''ח מתוך תקציב של 40 מיליון שקלים.
משרד האוצר והממשלה מבטיחים לנו שנה אחר שנה שהם עושים הכל כדי לשפר
את מצבם של ניצולי השואה וכדי לסייע בשביל לממש את זכותם לחיות בכבוד- אך נראה שמלבד
הצהרות ודיבורים, מתחת לפני השטח לא קורים יותר מדיי דברים.

יוליוס בראון הוא ניצול שואה אשר גר בירושלים, אין לו ילדים וכל משפחתו נספתה בשואה כך שהוא חי לגמרי לבד.
בריאיון שלו לאחת הכתבות לגבי מצבם של ניצולי השואה אמר שלא פעם היו לו מחשבות אובדניות:
''אתה נזכר במה שהיה בעבר, כי זה חוזר לך כל פעם מחדש.
אתה אומר לעצמך בשביל מה אני צריך לחיות? בשביל מי? בוא נסיים את הסאגה הזאת ונתאבד.
ואז אני חושב מי יעזור לאחרים אם אלך? כי אני למעשה משתדל לעזור לאחרים.
בשביל זה אני חי.
כשאני לבד אני קצת בוכה ונכנס לדיכאון קטן, הדבר היחיד שיכול להרגיע אותי זו המוזיקה''.

[Image: 3(266).JPG]

אמנם בשנים האחרונות חל שיפור בנושא מתן הזכויות לניצולי השואה, אך עדיין ניצולי שואה רבים
נאלצים לחיות את שנותיהם האחרונות בבדידות ובעוני כבד-
כ-50,000 ניצולי שואה בישראל חיים בעוני, נתון מביש במיוחד.
המשפחות שלהם נרצחו בשואה, הם הצליחו לשרוד בתקופה הקשה ביותר בלי אוכל ובלי מים,
וכעת רבים מהם נאלצים להתמודד בעצמם עם הבדידות ועם המצב הכלכלי הקשה
עד כדי כך שרבים מהם צריכים להחליט אם לקנות תרופות, או לקנות אוכל-
כי אי אפשר גם וגם.
בכל יום נפטרים כ-40 ניצולי שואה בתחושת אכזבה, כעס ועלבון בגלל היחס שמקבלים מצד הממשלה.
עברו 72 שנים מאז שהסתיימה מלחמת העולם השנייה,
ועדיין ניצולי השואה חיים בתנאים מחפירים מתחת לכל ביקורת.
אחרי כל מה שעברו, היחס המשפיל שהם מקבלים הוא לא היחס שמגיע להם, ולא נותר לנו הרבה זמן כדי לתקן אותו.

לדיון, מה אתם חושבים על היחס כלפי ניצולי השואה בישראל?
איך אתם חושבים שניתן לשפר אותו?

קודם כל , כל הכבוד לך על פתיחת אשכול כזה חשוב ... שנית, אני חושב שהניצולי שואה לא מקבלים ממדינתנו תנאים בסייסים וזו לצורך קיום בסיסי כדי שיוכלו להתקיים ולחיות את החיים שלהם אחרי מה שהם עברו. זה לא קל ולכן המדינה לא מספקת להם מספיק צרכים וכמו שאמרת , מספרם הולך ואוזל לצערנו הרב מה שכואב לנו כעם לראות את הגיבורים שלנו שנלחמו למען ארץ ישראל ובזכותם אנחנו חיים במדינה [עם עצמאות ] אך עדיין עלינו לזכור ולא לשכוח. הגיבורים הללו עמדו שם וראו זוועות שלא כל אחד היה מסוגל לעמוד לראותם ... לראות משפחות שהולכות מול העיניים , ילדים , אחים וכו' .
הייתי מציע למדינה בשביל להעניק לניצולי השואה ובמיוחד לאלה שחיים בעוני , לתרום מכל אזרח במדינה למענם - אם זה באוכל אם זה בשיחה קטנה שיכולה להפוך ולשנות את המצב רוח של הניצול\ה - בסיוע כספי אם ניתן וכי הניצול\ה יזדקק לתנאים בסיסיים כמה שיותר לתרום בסיוע כספי והייתי מציע למדינתנו לתת מקום שייחשב כבית לאותם ניצולים שאנשים יוכלו לבלות איתם ולדאוג לכך שהניצול\ה מקבל את התנאים הדרושים לכך. כרגע במדינה זה לא מה שמתבצע וממש לי אישית כואב שהמדינה לא דואגת לניצולים... ומקווה שהמצב במדינה ישתפר לטובה בעקבות סיוע לאותם ניצולים שגם הם יוכלו לחיות ללא קשיים במדינה שלא קל לחיות בה.
PlanetBoy כתב:קודם כל , כל הכבוד לך על פתיחת אשכול כזה חשוב ... שנית, אני חושב שהניצולי שואה לא מקבלים ממדינתנו תנאים בסייסים וזו לצורך קיום בסיסי כדי שיוכלו להתקיים ולחיות את החיים שלהם אחרי מה שהם עברו. זה לא קל ולכן המדינה לא מספקת להם מספיק צרכים וכמו שאמרת , מספרם הולך ואוזל לצערנו הרב מה שכואב לנו כעם לראות את הגיבורים שלנו שנלחמו למען ארץ ישראל ובזכותם אנחנו חיים במדינה [עם עצמאות ] אך עדיין עלינו לזכור ולא לשכוח. הגיבורים הללו עמדו שם וראו זוועות שלא כל אחד היה מסוגל לעמוד לראותם ... לראות משפחות שהולכות מול העיניים , ילדים , אחים וכו' .
הייתי מציע למדינה בשביל להעניק לניצולי השואה ובמיוחד לאלה שחיים בעוני , לתרום מכל אזרח במדינה למענם - אם זה באוכל אם זה בשיחה קטנה שיכולה להפוך ולשנות את המצב רוח של הניצול\ה - בסיוע כספי אם ניתן וכי הניצול\ה יזדקק לתנאים בסיסיים כמה שיותר לתרום בסיוע כספי והייתי מציע למדינתנו לתת מקום שייחשב כבית לאותם ניצולים שאנשים יוכלו לבלות איתם ולדאוג לכך שהניצול\ה מקבל את התנאים הדרושים לכך. כרגע במדינה זה לא מה שמתבצע וממש לי אישית כואב שהמדינה לא דואגת לניצולים... ומקווה שהמצב במדינה ישתפר לטובה בעקבות סיוע לאותם ניצולים שגם הם יוכלו לחיות ללא קשיים במדינה שלא קל לחיות בה.
מסכימה איתך מאוד.
אני רק אציין שכן קיים מקום כזה- ''עמותת יד עזר לחבר'' שמספקת בית לניצולי שואה והוא הוקם בשנת 2005
עקב מצבם הכלכלי והחברתי.
עם זאת, העמותה הזו בכלל לא מתוקצבת על ידי המדינה אלא בעזרת תרומות פרטיות בלבד
ולכן הם מגייסים תרומות בעצמם בשביל לממן הכל:
מרפאת שיניים שעומדת לרשותם ללא כל תשלום, בית כנסת, חדר אוכל גדול, מופעי תרבות, ספורט, חוגים,
מרפאה ומחלקה פסיכולוגית ופסיכיאטרית.
חבל שהמדינה לא דואגת לאזרחיה ניצולי השואה ומסייעת בתקצוב של הדבר הזה.
קודם כל הנושא הזה רגיש ובמיוחד לקראת יום השואה שקרב,
אני חושב שצריכים להפסיק לנסות להוזיל את כל המותרות כמו טלפונים חכמים ודברים כאלה,
צריכים להתחיל להכיר תודה בניצולי השואה שבעצם בזכותם מדינתו נוסדה .
-
-
אני חושב שכל הקטע ששוכחים את הניצולים שלנו כל השנה ודווקא בשבוע שלפני נזכרים זה עוד יותר מזעזע.
את הניצולים צריכים לזכור כל השנה, צריכים לזכור וכל הזמן לתעד ולהיות להם גם חברה , כי בקרוב הם לא יהיו פה כדי לספר ואנחנו רק נוכל להוכיח מהסיפורים ומהעדויות.

גם מה הקטע? בתקופת השואה ידוע שהם לא היו ללא אוכל וללא מים,
למה עכשיו, שיש להם מדינה והם נלחמו במלחמה לא הוגנת עבורנו, למה שוכחים אותם?

אנחנו לא יכולים לפתור זאת, חוץ ממחאות וכאלה, אבל הממשלה כן יכולה.
[Image: 9949544.png]
הראל ~ מפקח המשגיחים.

~ Gal ~ כתב:מסכימה איתך מאוד.
אני רק אציין שכן קיים מקום כזה- ''עמותת יד עזר לחבר'' שמספקת בית לניצולי שואה והוא הוקם בשנת 2005
עקב מצבם הכלכלי והחברתי.
עם זאת, העמותה הזו בכלל לא מתוקצבת על ידי המדינה אלא בעזרת תרומות פרטיות בלבד
ולכן הם מגייסים תרומות בעצמם בשביל לממן הכל:
מרפאת שיניים שעומדת לרשותם ללא כל תשלום, בית כנסת, חדר אוכל גדול, מופעי תרבות, ספורט, חוגים,
מרפאה ומחלקה פסיכולוגית ופסיכיאטרית.
חבל שהמדינה לא דואגת לאזרחיה ניצולי השואה ומסייעת בתקצוב של הדבר הזה.
בדיוק מסכים גם איתך. ותודה על הציון דברייך.
נתונים מזעזעים שמראים על ניהול הגרוע של הממשלה הזאת,
לשבת 4 דיונים בכנסת בנוגע לתאגיד השידור , ובקושי לשבת ישיבה אחת על מצב העוני בישראל פשוט בושה.

הם הגיעו לארץ ישראל בשביל לא לרעוב שוב ללחם, כי הם סמכו על העם היהודי שיושיט להם יד לעזרה ויגן עליהם.
ובסוף הם חזרו לאותו מצב רק שאין גרמנים שירדפו אחרים.
[Image: FuUFDCe51pDKo.webp]
היחס כלפי ניצולי השואה הוא פשוט מחפיר, מעליב ומשפיל, היו מצפים שהמדינה שהניצולים בעצם עזרו להקים אותה תעזור להם בשעת צרה ומצוקה.
אני חושב שצריך להגדיל את קצבאות ניצולי השואה גם מבחינת הכסף וגם מבחינת כמות האנשים שהיא מכסה, רק ככה יהיה אפשר לתת להם לחיות בכבוד עד יום מותם.
משגיח בכוכב שלנו! Cool

[Image: 1gnm1ieny2z2.png]
אין שום כבוד אליהם. בזכות האנשים האלה והסבל שעברו המדינה שלנו קימת, ואפילו עכשיו
הסבל שלהם לא נפסק בגלל בירוקרטיה