המסע לפולין

8 תגובות, 468 צפיות

המסע לפולין

[Image: 2061421-18.jpg?crop=w635]

[SIZE=3]מדי שנה יוצאות משלחות מטעם בתי ספר בארץ אל פולין למחנות הריכוז וההשמדה.
יש הרבה טענות נגד המסע:
מלבד העניין הכספי שאין ביכולתם של חלק מהתלמידים לממן אותו,
יש כאלה שאומרים שהמסע מתמקד בתחושת קורבנות,
מפתח שנאה כלפי העמים האחרים
ושבני הנוער אינם בוגרים מספיק בשביל לראות מחזות שכאלה ולעכל אותם.
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת?
מה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע?

[/SIZE]
אשכול מדהים נסיכה ♥
[Image: giphy.gif]
בברכה,דניאל - מנהל תחום מוזיקה, כתב בעיתון ומשגיח בכוכב שלנו.
לא יצאתי למסע
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת? לא, בגלל הסיבות שאמרת. שזה מראות קשים מידי בשביל בני נוער ושזה מעודד גאווה לאומית ושנאת האחר. לא יכולתי לסבול את העובדה להסתובב כמו מפגרת עם דגל ישראל בחו"ל, אני מעדיפה לטייל בפולין בלי "להשוויץ" בדגל ישראל ובכל החרטא הזאת.
מה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע? נכונות ... אפשר לעשות אותו יותר נחמד, כדי להסתכל על ההיסטוריה ולא להשוויץ בזהות יהודית וציונות, זה מאוד מרגיז ומראה סנוביות והתנשאות.
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת? כן, אני מתכוונת לצאת, אבל הבעיה שכנראה יהיו לי בעיות עם הכסף,אבל אני די בטוחה שאפשר לסדר את זה איכשהו. הנושא הזה של השואה ומלחמת העולם השניה תמיד סיקרן אותי,ותמיד נחמד לדעת עוד קצת דברים על ההיסטוריה שלא ידעתי עליהם קודם.

מה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע? אני חושבת שיש בהן משהו.. לפי מה שסיפרו לי המסע באמת מתמקד בתחושת קורבנות, משהו שצריך לשנות. כי אם העם שלנו עבר כאלה נוראיים הפתרון הוא לא להגיד "כן איזה מסכנים אנחנו כולם שונאים אותנו"
אלא להיות חזקים ולדעת שלמרות כל השנאה והקשיים אנחנו עדיין מי שאנחנו.
ובקשר לזה לזה שבני הנוער לא בוגרים מספיק בשביל לראות דברים כאלה..
אצל כל אחד יש רמת בגרות שונה וכל אחד יכול להגיב לזוועות שהיו במחנות ההשמדה בצורה שונה.
אז צריך שכל אחד ידע מראש מה הוא הולך לראות במסע.
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת? אני רוצה לצאת, אבל לצערי לא אצא עם השכבה שלי כי הטיול מתוכנן להיות על יום חג ושבת.
אני חושב שזה שחשוב שנצא לפולין, אבל אני כנראה אלך עצמאית במסגרת אחרת שאני יכול להיות בכל הטיול.
מה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע? רוב מי שיוצא לטיול לפולין הוא בי"א\י"ב, למד בהיסטוריה על מלחמת העולם השנייה, אז אנחנו מוכנים. אדם שיודע מראש שהוא רגיש, הוא צריך להיות מודע שהטיול הזה הוא קשה נפשית. ידע היסטורי יש לו, הוא יודע מה הוא הולך לראות ככל הנראה, ההחלטה בידיו. לא צריך "להרוס" לשכבה שלמה טיול לפולין, שהם מוכנים אליו, בגלל כמה ילדים שיוצאים למרות שהם לא מוכנים.
לא מועברת כאן שום דעה פוליטית, מי שנמצא בפולין מחליט על דעת עצמו איך להגיב למה שהוא רואה.
כמו בקשר למי שרגיש, יהיו קיצונים שיקחו את מה שקרה ליהודים למקום של שנאה ונקמה בגרמניה. הרוב לא. לא צריך להרוס לכולם.

[Image: tumblr_nigufyWq5u1tcbchho4_250.gif] [Image: tumblr_nigufyWq5u1tcbchho3_250.gif]
תובל | 17 | משגיח | פאנדומיסט | סנילי | מוזר | שביעיסט
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת? לא יצאתי, אבל מתכוון לצאת.
מה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע? לדעתי הטענות האלה מגוחכות ובני אדם בגיל 17 לרוב יוכלו להבין את הקושי שבדבר ויבינו שהעמים שהיו פעם הם לא מה שיש כיום.
[Image: giphy.gif]
בברכה,דניאל - מנהל תחום מוזיקה, כתב בעיתון ומשגיח בכוכב שלנו.
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת? אני כמובן מתכוון לצאת, בתור נכד של ניצולת שואה.
מה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע? אני חושב שהטענות האלה מופרכות לחלוטין ודי מטומטמות, כל נער שמרגיש שהוא מסוגל לראות את מה שקרה בשואה ראוי להגיע לפולין ולחוות בעצמו, ומי שלא מסוגל לראות את המחנות יכול להישאר בישראל ולא להרוס לאחרים.
אין במסע שום קמצוץ של שנאה, הגרמנים והפולנים הם אנשים שונים לגמרי ממה שהם היו לפני 75 שנה.
משגיח בכוכב שלנו! Cool

[Image: 1gnm1ieny2z2.png]
יצאתם למסע \ אתם מתכוונים לצאת?לא מכיוון שלא היה לי כסף מספיק כדי לנסוע (שזה מקשר אותי לעובדה שאין להרבה בני נוער כסף לנסוע)
ה אתם חושבים על הטענות הללו נגד המסע? אני חושב שזה חיוני לצאת למסע הזה, אבל אסור להראות קורבנות כאילו שכל העולם שונא אותנו, זה נכון שכל העולם סביב שונא את ישראל אבל אסור להראות שאנחנו קורבנות אחרת נהייה יותר פגיעים, גם התלמידים ברובם חושבים שכל הגרמנים אחראים לזה, שזה לא נכון יש כמה גרמנים שאוהבים אותנו ואפילו יהודים שגרים בגרמניה שזה מעצבן אותי שחושבים שכל הגרמנים רעים כי לי יש חבר שהוא גרמני (חלק ממנו, יש לו עוד עדות)
[Image: zbnf2tytmlky.png]