לאכול בשר או לא לאכול?

13 תגובות, 836 צפיות

לאכול בשר או לא לאכול?

[Image: 454.gif]
[SIZE=3]

אתמול כשהייתי בפלאנט אורנוס התעורר דיון
על צמחונות \ טבעונות.
מלבד הסיבות האתיות למה לא לאכול בשר, ישנן גם סיבות בריאותיות רבות לכך
ולכן, החלטתי לפתוח אשכול על היתרונות שבכל צד.

[SIZE=4]
נתחיל בלמה לא לאכול בשר?

* הגוף שלנו ומערכת העיכול לא מתאימים לאכילת בשר.
ברגע שאנחנו אוכלים בשר והוא מתעכל בקיבה והבשר מפריש בגופנו רעלים הפוגעים בנו.
[/SIZE][/SIZE]
* מחלות לב ומחלות כלי דם הם הגורמים תמותה הראשון בעולם והן נגרמות בעיקר בגלל שומן רווי.
השומן הרווי נמצא אך ורק במוצרים מהחי לדוגמא מוצרי חלב, ביצים ובשר.
השומן הרווי שנמצא במוצרים האלו מצטבר בעורקים ועלול לגרום לחסימתם.

* הבשר שאנחנו אוכלים גורם לרמה גבוהה של חומציות בקיבה ולכן כדי לאזן הגוף מפריש סידן מהעצמות.
בכך, אנחנו גורמים מאבדים סידן.

את בעלי החיים ממלאים באופן קבוע בהורמונים, באנטיביוטיקה ובכמות גדולה מאוד של סמים למשל סמי הרגעה.
חלק מהחומרים האלו הם חומרים שמעוררים סרטן ו
כך בעצם כשאנו אוכלים בשר

החומרים האלו נכנסים גם לגוף שלנו.

[SIZE=4]ועכשיו, למה כן לאכול בשר?

* בשר הוא מקור טוב לחלבון שנחוץ לחיזוק השרירים, לבניית תאים ולבריאות איברי הגוף.
את החלבונים המלאים שבבשר הגוף אינו יכול לייצר בעצמו ולכן ניתן להשיג זאת מהבשר.

* בבשר יש ברזל שחשוב עבור העברת חמצן לרקמות הגוף, חיזוק המערכת החיסונית וייצור אנרגיה.
הגוף מנצל ברזל מן הבשר בצורה טובה יותר מאשר ברזל מהצומח.

* לילדים ובני נוער רבים יש מחסור במינרל שנקרא אבץ.
האבץ חיוני לעור ומחזק את המערכת החיסונית, והבשר מגביר את רמות האבץ בגוף.

* בבשר יש ויטמינים ממשפחת ויטמין B.
הויטמינים האלו נחוצים לשמירה על תאי העצב והדם.
הבשר הוא גם מקור של קראטין- שתפקידו לשמור על רמת אנרגיה יציבה בתאים,
וגם של קרנוסין שהוא נוגד חימצון אשר מחזק את השרירים ומגן מפני תהליכים ניווניים.

ולדיון,

מה אתם חושבים שעדיף - לאכול בשר או לא לאכול?
[/SIZE]

אני חושב כמו הרוב, שלהפסיק לאכול בשר זה מזיק לגוף וגם אם נשמור על החי ולא נאכל אותו, אחרים יאכלו וזה לא ישפיע.
צריך לשרוד הרי. צריך לדעת איך לעשות את זה.
העובדות של אי אכילת הבשר הן לא נכונות, כיוון שהבשר מסייע לגוף ולא פוגע בו. בשר החי הצמחוני הוא הטוב ביותר לגופנו.
תודה על האשכול! דיון מהנה Smile
בשר מאוד חשוב לבריאות שלנו, יש הרבה ויטמינים שמגיעים אך ורק מהבשר כך שלצמחונים\טבעונים יש מחסור בויטמינים האלו.
אני חושבת שעדיף בהרבה לאכול בשר
BayoM8 כתב:אני חושב כמו הרוב, שלהפסיק לאכול בשר זה מזיק לגוף וגם אם נשמור על החי ולא נאכל אותו, אחרים יאכלו וזה לא ישפיע.
צריך לשרוד הרי. צריך לדעת איך לעשות את זה.
העובדות של אי אכילת הבשר הן לא נכונות, כיוון שהבשר מסייע לגוף ולא פוגע בו. בשר החי הצמחוני הוא הטוב ביותר לגופנו.
תודה על האשכול! דיון מהנה Smile

אני לא כל כך מסכימה עם זה, מדובר בעובדות שהן מוכחות.
זה שבבשר שאנשים אוכלים יש כמות גדולה מאוד של הורמונים ורעלים זו עובדה.
גם זה שאנשים שלא אוכלים בשר נמצאים בסיכון נמוך יותר ללקות באירוע לבבי זו עובדה- נערך על זה מחקר.
לכן זה לא בדיוק ''מסייע לגוף''.
אנשים צריך לדעת בדיוק מה נכנס לגוף שלהם.
מכאן, זה כבר בידיים של כל אחד ואחת.
אני הייתי צמחוני פעם עד שהבנתי שחסר לי ברזל בגוף (וכן אני יודע שאפשר לאכול אגוזים ודברים אחרים כדי לקבל ברזל לגוף במקום) אבל העדפתי לחזור לאכול בשר גם כי לא יכולתי יותר והייתי חייב לחזור התגעגעתי יותר מדי לטעם של בשר בפה. אבל מה שגרם לי להיות צמחוני זה האהבה שלי לחיות וזה שאני יודע מה עושים במשחטות ודברים כאלה שמתעללים בבעלי חיים בשביל שאנחנו נאכל בשר אבל לצערי עם כל האהבה שלי לחיות התגעגעתי לבשר יותר מדי ופשוט בל"ג בעומר היה בשר אז אכלתי :d
[Image: zbnf2tytmlky.png]
GALÉ_ILEO כתב:אני לא כל כך מסכימה עם זה, מדובר בעובדות שהן מוכחות.
זה שבבשר שאנשים אוכלים יש כמות גדולה מאוד של הורמונים ורעלים זו עובדה.
גם זה שאנשים שלא אוכלים בשר נמצאים בסיכון נמוך יותר ללקות באירוע לבבי זו עובדה- נערך על זה מחקר.
לכן זה לא בדיוק ''מסייע לגוף''.
אנשים צריך לדעת בדיוק מה נכנס לגוף שלהם.
מכאן, זה כבר בידיים של כל אחד ואחת.

לאנשים בסיכון בריאותי לא מומלץ לאכול בשר, אבל זה לא ככה עם כולם כי זה לא מסכן בריאותית אנשים בריאים.
ברזל מן החי נחוץ לגוף לכן זה כן "מסייע לגוף". עם כל המגרעות של הבשר אפשר להתמודד והסיבות שהבאת לא קשורות לרעיון של אי אכילת הבשר ע"פי דעתי...
רוב הצמחוניים טוענים שביחד הם יוכלו לעצור את מפעלי המזון והמשחתות, אבל הם יודעים שתמיד יהיה צורך בבשר בעולם וגם אם הם יהיו רוב בכל העולם, לא יעצרו את זה. הם פוגעים בעצמם, ונתונים מוכיחים שהרבה צמחוניים שלא סיפקו לעצמם ברזל ממקור אחר, מתו/נפגעו בצורה בלתי הפיכה.
בעיקרון מצמחונות אפשר להשיג הכל בצורה בטוחה חוץ מb12, ולא כי b12 אפשר למצוא רק בבשר, בעיקרון זה חיידק באדמה ואז כשהפרה אוכלת את האוכל שלה היא מקבלת את הb12. הויטמין יכול להיות מצוי גם במאכלים צמחוניים, אבל כמו שאמרתי לא באופן בטוח.
יעני אם חסר חלבון ומתחילים לאכול שעועית אפשר לדעת באופן ודאי ובטוח שאתה מכניס לגוף שלך חלבון, אבל b12 אתה יכול לאכול שיבולת שועל לדוגמא ולקבל b12 ואתה יכול גם לא לקבל מזה. כל בן אדם טבעוני בסוף יתקל במצב שהוא יצטרך לקחת כדורים של b12 עד שהכמות תספיק לגוף אבל זה משהו כל כך שולי שלא צריך להשפיע לדילמה של האם להיות צמחוני\טבעוני או לא.
אפשר לחיות אורח חיים בריא גם כטבעוני וגם כאוכל בשר, בסופו של יום זה הופך לעניין של מוסר ולא לעניין בריאותי, כי אדם שלא מוכן להפוך לטבעוני רק בגלל שאולי הוא יצטרך לקחת חודש-חודשיים כדור טבעי כל יום אז הוא לא מעוניין מוסרית מספיק להפוך לטבעוני.
[Image: 200.webp#22-grid1]
נו באמת. מפריש רעלים לגוף ? באמת ? תסבירי את זה שאלפי שנים אנשים אוכלים בשר, תסבירי את מבנה השיניים שלנו, חלק מהשיניים הן חדות במיוחד כדי לאכול בשר, אנחנו כמו דובים, אוכלי כל ... אז לא, עדיף לחיות על תוספי ויטמינים ?בכל מקרה, אם מדובר בבשר מעובד זה נכון, הוא מסרטן ולא בריא. אבל בשר אמיתי וטרי זה עניין אחר. זה פשוט שטויות במיץ ... פשוט המצאות של טבעונים. אם כל האנשים יאכלו רק בשר העולם יקרוס וכל החיות ייכחדו. אם כל האנשים יאכלו רק מהצומח, העולם יקרוס וכל החיות ייכחדו. צריך איזון בין השתיים.שכל אחד יאכל מה שבא לו בלי להיכנס לצלחת של אנשים אחרים.
בגרות שוויצרית ביודל כתב:נו באמת. מפריש רעלים לגוף ? באמת ? תסבירי את זה שאלפי שנים אנשים אוכלים בשר, תסבירי את מבנה השיניים שלנו, חלק מהשיניים הן חדות במיוחד כדי לאכול בשר, אנחנו כמו דובים, אוכלי כל ... אז לא, עדיף לחיות על תוספי ויטמינים ?בכל מקרה, אם מדובר בבשר מעובד זה נכון, הוא מסרטן ולא בריא. אבל בשר אמיתי וטרי זה עניין אחר. זה פשוט שטויות במיץ ... פשוט המצאות של טבעונים. אם כל האנשים יאכלו רק בשר העולם יקרוס וכל החיות ייכחדו. אם כל האנשים יאכלו רק מהצומח, העולם יקרוס וכל החיות ייכחדו. צריך איזון בין השתיים.שכל אחד יאכל מה שבא לו בלי להיכנס לצלחת של אנשים אחרים.

ציינתי את שני הצדדים,
ואלה דברים שאני לאו דווקא מסכימה איתם אלא רק מציינת.
אני בכל זאת אתייחס למה שאמרת ואגיד שזו דעתך,
אך יש לכך גם עמדות מנוגדות ואחת מהן שמצאתי לאחר חיפוש באינטרנט בקשר למבנה השיניים-
לחיות שניזונות מבשר יש מבנה שיניים מותאם לתפיסה ואכילה של בשר, תנועת הלסת שלהם היא למעלה ולמטה
(בניגוד לבעלי חיים צמחוניים שהתנועה היא לצדדים).
בנוגע לרעלים- זה ידוע שלבעלי חיים שמיועדים לשחיטה מכניסים לגוף אנטיביוטיקה וכימיקלים מסרטנים, כך שלא מדובר רק בבשר מעובד.
בסופו של דבר מדובר בעניין מוסרי ולכן כל אחד יכול לפעול כפי שירצה ולאכול מה שירצה.
אני אוכלת בשר בכיף מה אכפת לי מהחיות הם לא יכולים לדבר