מחיר הטבק מתגלגל למעלה

14 תגובות, 1041 צפיות

[SIZE=5]חדשות רעות למי שמגלגל סיגריות: מחירי הטבק לגלגול עומדים לזנק באופן דרמטי
[SIZE=2]
[/SIZE][/SIZE][Image: QYX49hW.png][SIZE=3]

גם אתם עברתם בשנים האחרונות לגלגל בעקבות העלייה הבלתי פוסקת במחירי הסיגריות? כנראה שתצטרכו למצוא שיטה חדשה או פשוט להיגמל: מחיר הטבק צפוי לזנק באופן דרמטי, איך זה ישפיע לכם על הכיס? תשלמו על חפיסה כÎ15 שקלים יותר
[SIZE=2]לכתבה המלאה ב-ynet
[/SIZE]
[/SIZE]»
[Image: giphy.gif]
אני חושבת שהעיקרון עצמו שהוא צמצום מס' המעשנים חשוב אבל בפועל עלייה
במחיר היא ממש לא מה שיגרום לאנשים (לרובם הגדול) להפסיק לעשן אלא רק
ירושש אותם כלכלית.
אם באמת רוצים לצמצם את המס' הזה אפשר לעשות את זה דרך הסברה ולא
בלעלות את המחיר, דבר שיפגע עוד יותר באנשים האלו.
אוי לא! פחות סרטן ריאות! מה נעשה?????
[Image: tumblr_nigufyWq5u1tcbchho4_250.gif] [Image: tumblr_nigufyWq5u1tcbchho3_250.gif]
תובל | 17 | משגיח | פאנדומיסט | סנילי | מוזר | שביעיסט
The Hulk כתב:אוי לא! פחות סרטן ריאות! מה נעשה?????

כלכך נכון.
לדעתי היו צריכים לעשות את זה מזמן, זה ימנע מאנשים לקנות וכך יחסוך בחולים.
[Image: hibari_kyoya_by_ofekgr1-d9yx054.gif]

כמה חבל - נכחיד את אחד מגורמי המוות הגדולים בעולם!
באותה נשימה היה כדאי לסגור את החברות שמוציאות את הרעל הזה, אבל קפיטליזם זה קפיטליזם...

GALÉ_ILEO כתב:אם באמת רוצים לצמצם את המס' הזה אפשר לעשות את זה דרך הסברה ולא בלעלות את המחיר, דבר שיפגע עוד יותר באנשים האלו.

הסברה לא עוזרת מספיק. למרות שהיא עזרה לגרום לאנשים לא להתחיל לעשן, עדיין תיכונים ומקומות אחרים מלאים בנערים ואנשים מעשנים, ההסברה לא מנעה מהם להתחיל, ורק להפוך את הסיגריות והטבק ללא כדאי מבחינה כספית לחלוטין יגרום להם לחשוב שוב ולהפסיק.
לא מבין איך לעזור לאנשים לא לעשן יפגע בהם...
משגיח בכוכב שלנו! Cool

[Image: 1gnm1ieny2z2.png]
מתני כתב:כמה חבל - נכחיד את אחד מגורמי המוות הגדולים בעולם!
באותה נשימה היה כדאי לסגור את החברות שמוציאות את הרעל הזה, אבל קפיטליזם זה קפיטליזם...
הסברה לא עוזרת מספיק. למרות שהיא עזרה לגרום לאנשים לא להתחיל לעשן, עדיין תיכונים ומקומות אחרים מלאים בנערים ואנשים מעשנים, ההסברה לא מנעה מהם להתחיל, ורק להפוך את הסיגריות והטבק ללא כדאי מבחינה כספית לחלוטין יגרום להם לחשוב שוב ולהפסיק.
לא מבין איך לעזור לאנשים לא לעשן יפגע בהם...

אנשים שמעשנים ממשיכים לעשות את זה למרות הסכנות נטו
בגלל הצורך התלותי בניקוטין ''שגורם להם לתחושה הרבה יותר רגועה ושלווה''.
אתה באמת חושב שמה שיגרום להם לחשוב שוב ולהפסיק לעשן זה המחיר?
זה אולי כן יכול להוות חלק קטן בכל המשוואה,
אבל הרצון להפסיק לעשן צריך לבוא קודם כל מהם מתוך הבנה שהם
פוגעים בגוף שלהם עצמם.
סתם לידיעה הכללית - עדיין משתלם שהעלו את זה ב15 ש"ח משום שבטבק יש 90 סיגריות אז אם 60 ש"ח יעלה טאבק 40 ג' זה עוד משתלם.
לגבי הגורמים להפסקת עישון הסיגריות - בכ"מ להעלות ב15 ש"ח את מחיר הסיגריות זה באמת לא מה שיגרום לאנשים פה להפסיק, אני חושב שאם יכפילו
את המחיר לפחות ב2 אז ככה סיכוי המעשנים יירד, ובכל מקרה אני חושב שהם עושים את הטעות שלהם שהם מעלים את המחיר וגורמים להפסקת העישון בצורה זו -
רוב הטענות של מעשני הסיגריות זה שדבר זה מרגיע ברמה אדירה (כך גם רוב חיילי צה"ל מעשנים אחרי אימונים קשים או דברים קשים וזה עדיף לפעמים מאשר שיעברו
לסמים קלים)
אם משרד הבריאות כן רוצה שאנשים יפסיקו עם הסיגריות - הוא יכול פשוט לאסור עישון במקומות מסויימים (גינות ציבוריות ברחוב סתם ככה) בדיוק כמו
שעשו על חוק ה"סמים הקלים"
אבל - מכיוון שאת הסיגריות באמת אנשים לא יכולים להפסיק סתם ככה ושאני אומר סתם ככה אני מתכוון לזה, גם אם יעלו את המחיר ב100 ש"ח
האנשים לא יפסיקו לעשן את הסיגריות.
חשוב להבין שרוב האנשים לא מפסיקים לעשן סיגריות עד שלא קורה להם משהו או שבאמת הם רוצים להפסיק ורק כך הם יכולים להגמל
[Image: 9949544.png]
הראל ~ מפקח המשגיחים.

harel כתב:סתם לידיעה הכללית - עדיין משתלם שהעלו את זה ב15 ש"ח משום שבטבק יש 90 סיגריות אז אם 60 ש"ח יעלה טאבק 40 ג' זה עוד משתלם.
לגבי הגורמים להפסקת עישון הסיגריות - בכ"מ להעלות ב15 ש"ח את מחיר הסיגריות זה באמת לא מה שיגרום לאנשים פה להפסיק, אני חושב שאם יכפילו
את המחיר לפחות ב2 אז ככה סיכוי המעשנים יירד, ובכל מקרה אני חושב שהם עושים את הטעות שלהם שהם מעלים את המחיר וגורמים להפסקת העישון בצורה זו -
רוב הטענות של מעשני הסיגריות זה שדבר זה מרגיע ברמה אדירה (כך גם רוב חיילי צה"ל מעשנים אחרי אימונים קשים או דברים קשים וזה עדיף לפעמים מאשר שיעברו
לסמים קלים)
אם משרד הבריאות כן רוצה שאנשים יפסיקו עם הסיגריות - הוא יכול פשוט לאסור עישון במקומות מסויימים (גינות ציבוריות ברחוב סתם ככה) בדיוק כמו
שעשו על חוק ה"סמים הקלים"
אבל - מכיוון שאת הסיגריות באמת אנשים לא יכולים להפסיק סתם ככה ושאני אומר סתם ככה אני מתכוון לזה, גם אם יעלו את המחיר ב100 ש"ח
האנשים לא יפסיקו לעשן את הסיגריות.
חשוב להבין שרוב האנשים לא מפסיקים לעשן סיגריות עד שלא קורה להם משהו או שבאמת הם רוצים להפסיק ורק כך הם יכולים להגמל
זה עדיין לא כזה משתלם, אם באופן יחסי המחיר יהיה מאוזן כמו שזה מאוזן בקופסא אז זה לא טוב, כי כל הקטע של טבק לגלגול שהוא יעלה פחות מסיגריות רגילות ולא ירושש אותי כמו לא יודע מה. שתדע גם שהמחיר בישראל בכללי לא משתלם, לפני כל העליות במחירים בשנים האחרונות קופסא הייתה עולה בממוצע 20 שקל.
לנושא, לא מבין כמה הם יכולים לעלות כבר את המחירים. טבק שעולה בממוצע 60 שקל ועוד 10 שקל על פילטרים וריזלות זה איזה 70 שקלים שכל פעם צריך לזרוק כשנגמרים הסיגריות. וואלה לא יודע מה אני ועוד הרבה אנשים נעשה ככה, זה כבר מוגזם. ומה שהכי מעצבן אותי שטבק ברמת העיקרון לא אמור לעלות הרבה, הוא לא אמור לעלות יותר מ30 שקל אבל המדינה גורמת לזה לעלות פי 2 יותר. עצוב
[Image: 200.webp#22-grid1]
אביאל כתב:זה עדיין לא כזה משתלם, אם באופן יחסי המחיר יהיה מאוזן כמו שזה מאוזן בקופסא אז זה לא טוב, כי כל הקטע של טבק לגלגול שהוא יעלה פחות מסיגריות רגילות ולא ירושש אותי כמו לא יודע מה. שתדע גם שהמחיר בישראל בכללי לא משתלם, לפני כל העליות במחירים בשנים האחרונות קופסא הייתה עולה בממוצע 20 שקל.
לנושא, לא מבין כמה הם יכולים לעלות כבר את המחירים. טבק שעולה בממוצע 60 שקל ועוד 10 שקל על פילטרים וריזלות זה איזה 70 שקלים שכל פעם צריך לזרוק כשנגמרים הסיגריות. וואלה לא יודע מה אני ועוד הרבה אנשים נעשה ככה, זה כבר מוגזם. ומה שהכי מעצבן אותי שטבק ברמת העיקרון לא אמור לעלות הרבה, הוא לא אמור לעלות יותר מ30 שקל אבל המדינה גורמת לזה לעלות פי 2 יותר. עצוב
אתה יכול לקנות טבק גלגול (Balishag) שיש בזה 40 ג' וזה ברור שזה פחות משתלם , אבל עדיין יש בזה יותר סיגריות מהמחיר של קופסא רגילה ליחסיה.
וכן, פעם מלברו אדום למשל היה עולה 15 שקל (-10 שנים) ...
[Image: 9949544.png]
הראל ~ מפקח המשגיחים.

העלאת המחירים לרוב לא נותנת את הפתרון למס' המעשנים, פשוט האנשים משלמים יותר על אותם הדברים בגלל שהם מכורים לזה. המדינה צריכה לעשות סדנאות שמסבירות את נזקי העישון ואף גומלת את האנשים ממנו מהכסף הנוסף שהיא מקבלת ממיסוי הטבק שרק עולה משנה לשנה.
[Image: giphy.gif]
בברכה,דניאל - מנהל תחום מוזיקה, כתב בעיתון ומשגיח בכוכב שלנו.