עשו עליכם פעם חרם?

3 תגובות, 292 צפיות

חרם

חרם זה דחייה חברתית ונידוי לקבלת האחר. כשיש חרם על מישהו מסויים צוחקים עליו,לא מקבלים אותו לחברה ומציקים לו.
ותוצאה מכך הוא לא רוצה להגיע לבית ספר ,ומפחד לעבור התעללות מילולית.
כתוצאה מכך הוא נמנע ממפגשים עם אלו שמחרימים אותו ומפחד שיפגעו בו בצורה מילולית

[Image: zmny2zmxugy2.jpg]

סיבות החרם?
אי קבלת השונה ונידויו מהחברה.
הוא בא לידי ביטוי כשאנחנו מתרחקים מאדם מסויים ומסיתים נגדו ובכך פוגעים בו וגורמים לו לצלקת לכל החיים
דוגמא לכך ניתן לראות בסיפורו של דודאל מזרחי שהיה ילד בן 15 שעשו עליו חרם...

[Image: e3cton3tzyct.jpg]

דוידאל מזרחי היה ילד בן 15 שעשו עליו חרם וילדים כל הזמן קראו לו בשמות גנאי והתעללו בו.
הכניסו אותו לפח האשפה, תלו אותו על הלוח ובמהלך טיול שנתי פתחו לו את הראש.
דוידאל לא העז לספר על מה שקרה לו, הסביבה הקרובה אליו לא ידעה ממה שהתרחש.
החרם עבר גם אל הפייסבוק כשקיללו אותו על דף הפרופיל שלו, הוא לא ספג את זה והחליט לתלות את עצמו בחדר האמבטיה.
אמא שלו לא ידעה על כך, לפני שהתאבד הוא השאיר את המחשב פתוח על דף הפייסבוק וכך אמא שלו ראתה את הקללות ונדהמה משום שלא ידעה שעושים עליו חרם.

הייתם בחרם פעם ?

עשיתם על מישהו חרם?
הייתם בחרם פעם ?
כן אני עברתי חרם מכיתה א' עד כיתה ו' אף אחד לא רצה לדבר איתי, קראו לי בשמות, הציקו, האשימו אותי בדברים כדי לראות אותי נענש,שמו את הראש שלי בתוך האסלה (סיפור אמיתי) ושכנעו אנשים לא לדבר איתי, סמכו עליי לא תחושה נעימה
עשיתם על מישהו חרם?
בחיים לא, את מה שאני עברתי אני לא הולך לתת לאף אחד להרגיש
[Image: zbnf2tytmlky.png]
לא הייתי במצב כזה.
המקרה של דודאל מזרחי עצוב מאוד,
ילדים לא מבינים למה האמירות שלהם יכולות להוביל ואפשר לראות את זה
במקרה הזה שבסופו של דבר אותם ילדים גרמו לו לתלות את עצמו ולהתאבד.
אני מקווה שאנשים יהיו הרבה יותר מודעים אל המצב הזה ולא יתנו לזה יד.
כל הכבוד על האשכול!
לא עברתי חרם וגם לא עשיתי על מישהו חרם, אבל חברה מאוד טובה שלי עברה ואני מרגישה את הכאב שלה עד היום... לא נתפס כמה ילדים בגילנו או אפילו פחות יכולים להיות כאלה אכזריים כדי לגרום לאחרים סבל. הבעיה היא שהילדים שעומדים מהצד לא מנסים למנוע את זה כי הם מפחדים שיעשו חרם גם עליהם. אני מאוד מקווה שעם השנים המודעות על כך תעלה ובעז"ה לא נשמע עוד דברים כאלה נוראיים.